Neem een kijkje in de leefgroep van onze baby's en peuters.

In leefgroep A kunnen baby’s terecht met heel diverse chronische aandoeningen. Dit kan het gevolg zijn van vroeggeboorte, maar evengoed van een aangeboren ziekte, syndroom, grote operatieve ingreep, brandwonden, kankerbehandeling of ernstige infectie met blijvende gevolgen.

Al deze jonge kinderen hebben nood aan medische en verpleegkundige zorgen en vertonen ook vaak een afwijking op de gemiddelde psychomotore ontwikkeling.

Een behandeling in het Zeepreventorium kan voor baby’s die na een lange ziekenhuisopname nog niet helemaal klaar zijn om de stap naar huis te zetten. Anderzijds kunnen door een tijdelijk verblijf in het Zeepreventorium frequente ziekenhuisopnames worden vermeden. Dankzij de gespecialiseerde medische zorg, gecombineerd met ontwikkelingsstimulatie, wordt gewerkt aan een verbetering van de algemene gezondheidstoestand of verdere stabilisatie.

Een team van gespecialiseerde medewerkers biedt aangepaste zorg in een warme huiselijke sfeer waar je als ouder steeds welkom bent. Er gaat ook bijzonder veel aandacht uit naar de begeleiding van de ouders en het gezin in het Zeepreventorium en in de thuisomgeving.

Bekijk ons filmpje. https://www.youtube.com/watch?v=OeO8QNZorHQ&t=103s