Energieplan Zeepreventorium

De energie- en electriciteitsprijzen zijn enorm gestegen. Daarom werd een energieplan opgesteld met de nodige maatregelen om de kosten te beperken. Door de maatregelen uit te voeren zal de totale afname van de KWH zakken met 7-8%. De absolute kost blijft echter stijgen: prijs x7.

Temperatuurregeling

In de gebouwen A t.e.m. D is de temperatuur niet goed regelbaar in vergelijking met de gebouwen E en F. Er wordt met referentiekamers gewerkt. Het wordt telkens een balansoefening om de juiste temperatuur te krijgen in het ganse gebouw. Waar nodig werden de thermostaatkranen aangepast en vervangen.

  • Nachtverlaging: vanaf 19u30 in kamers en vanaf 15u30 in burelen.
  • Dagverhoging: vanaf 07.00u in kamers en vanaf 08.00u burelen.
  • In werkruimte temperatuur tussen: 19° en 20°.
  • In leefruimtes temperatuur van 22°. Uitgez. leefruimte LG A = 24°.

Er worden onderhoud- en herstellingswerken gepland in het zwembad. Tegen eind dit jaar zal het zwembad dus gesloten zijn gedurende de werken. Dit wordt tijdig gecommuniceerd. Voorlopig wordt de temperatuur van het water gebracht naar 28° (tot nu 29°) en de temperatuur van de ruimte wordt gebracht naar 30°, vroeger 32°C (2° is nodig i.f.v. condens).

De temperatuur van het sanitair warm water daalt met behoud van legionella-bestrijding (60° dodelijk voor de bacterie). Ook hier worden, waar mogelijk, douchekranen voorzien met drukknoppen i.p.v. een draaiknop. Zo verminder je de kans op verspilling.

Electriciteit

Onze zonnepanelen worden begin November geïnstalleerd.

Bij opfrissingswerken wordt uiteraard energiezuinige verlichting voorzien.

Iedereen kan helpen!

Aan personeel en bezoekers wordt gevraagd het nodige te doen. Iedereen kan bijdragen: sluit tijdig ramen en deuren, laat geen lichten branden. Trek een extra trui aan, want sommige ruimtes kunnen iets frisser aanvoelen.

Bekijk hier het overzicht aan energiemaatregelen.