(andere) Zorgorganisatie van het jaar 2023

(andere) Zorgorganisatie van het jaar 2023!

Op donderdag 20 april organiseerde ZORG Magazine de tiende editie van de awardshow Zorgwerkgever van het jaar.

Elk jaar kunnen verschillende organisaties een dossier indienen om een award te winnen voor verschillende categorieën. Voor de eerste keer dienden wij als organisatie een dossier in voor de categorie ‘(andere) zorgorganisatie van het jaar’. We werden genomineerd, samen met kinderdagverblijf De Blauwe Lelie in Brugge en het Vzw Unie-k uit Brugge.

Als kers op de taart werden we verkozen tot winnaar van deze categorie!

Volgens ZORG Magazine vallen we om verschillende redenen in de prijzen:

"Het Zeepreventorium is een zorginnovator. Zo ontwikkelt de zorgorganisatie een eigen evaluatieprotocol om de kwaliteit van de zorg te monitoren en geeft het nieuwe technologie ook zoveel mogelijk ruimte. Het Zeepreventorium werkt samen met UGent aan de ontwikkeling van een app om chronisch zieke kinderen te ondersteunen in de nazorg. Ook is het een ‘klokkenluider’ en tracht het onder andere te sensibiliseren rond obesitas en de behandeling daarvoor."

Het Zeepreventorium, met als baseline ‘ons huis in de duinen’ is (andere) zorgorganisatie van het jaar geworden, omdat het huis met zijn inwoners (medewerkers, patiënten en context) zichzelf steeds weer heruitvindt. Hoewel de oude, stevige muren blijven rechtstaan, binnenin wordt keer op keer het huis heringericht. De nieuwe inrichting kan het resultaat zijn van nieuwe aandoeningen die aangemeld worden, nieuwe maatschappelijke verwachtingen die gesteld worden, nieuwe behandelmogelijkheden die de wetenschap ontdekt, technologische mogelijkheden die op ons pad komen, patiënten en/of ouders die de werking in vraag stellen, medewerkers die het tijd vinden om een nieuwe koers te varen, … steeds weer gaat de setting aan de slag. Zoals de setting de patiënten weerbaarheid en wendbaarheid leert, zo toont de setting ook zelf steeds de nodige weerbaarheid en wendbaarheid. Aan de hand van de vier pijlers zoals omschreven in het eigen designpaspoort: huiselijk, professioneel, communicatief en forever young, wordt bij elk kruispunt beslist welke weg er ingeslagen wordt opdat het huis in de duinen steeds weer een plek is waar chronisch zieke kinderen en jongeren en hun context op een van de moeilijkste momenten in hun jonge leven, ervaren wat het is gedragen te worden door een groep, te bouwen aan zichzelf en aan hun toekomst, gevormd door onze medewerkers.

We zijn trots op ons huis in de duinen.