Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Brandwonden

Multidisciplinaire behandeling

Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde zorg voor iedere patiënt dankzij een multidisciplinaire aanpak waarbij verschillende zorgverstrekkers samenwerken.

De bedoeling van de residentiële revalidatie is om iedere patiënt voor te bereiden op de verderzetting van de behandeling in een goed omkaderde thuisomgeving.

Alle medische, psychosociale en pedagogische zorgen van het kind of jongere komen aan bod tijdens de opname.

Team

  • De arts en de verpleegkundigen volgen de heling van de wonden dagelijks op.  In overleg met het brandwondencentrum worden de wondzorg en een eventuele medicamenteuze behandeling individueel opgesteld en aan-gepast waar nodig.
  • De kinesitherapeuten zorgen voor een intensieve begeleiding waaronder dagelijkse littekenmassage, mobilisatie en fysieke revalidatie.  Samen met de arts en de verpleegkundigen volgen ze ook de efficiëntie van drukkledij, siliconen hulpmiddelen en het orthopedisch materiaal op. Verder staan ze ook in voor de educatie van de patiënt en zijn/haar familie.
  • De diëtiste zorgt, in samenspraak met de patiënt, voor een gezond en gevarieerd voedingsschema, geeft educatie en kook-lessen.
  • De opvoeders creëren een warme opvang, een huiselijke sfeer en organiseren activiteiten met bijzondere aandacht voor opvoedkundige aspecten.
  • De psycholoog en de maatschappelijk werker zorgen voor een groeps- en individuele begeleiding van de jongeren, hun ouders en thuisomgeving.

Allen zorgen voor een positieve en motiverende ondersteuning zodat de jongeren weer in hun mogelijkheden gaan geloven.

De revalidatieperiode

De kinderen en jongeren verblijven tijdens hun revalidatieperiode in een groep met ongeveer 20 leeftijdsgenoten.
Tijdens het verblijf in het Zeepreventorium lopen kinderen ook school rekening houdend met de huidige studierichting, mogelijkheden en tempo.

Duur revalidatieperiode

De duur van de revalidatieperiode is afhankelijk van de te volgen individuele therapie en vooruitgang van de patiënt. Dit duurt gemiddeld één jaar.  Gedurende het volledige verblijf wordt intensief samengewerkt tussen de disciplines binnen het Zeepreventorium, alsook  met de nodige zorgactoren thuis. Bedoeling is de reïntegratie in de thuisomgeving zo goed mogelijk voor te bereiden.

Bezoek- en weekendregeling

De bezoek- en weekendregeling wordt u toegelicht tijdens de kennismaking in het centrum. De gewone schoolvakanties worden gevolgd, maar de kinderen verblijven deels in het centrum, dit in functie van de therapie.

kostprijs revalidatieperiode

De revalidatie wordt erkend door de mutualiteit die tussenkomt in de verblijf- en behandelingskosten. Als ouder dient u het remgeld te betalen. Dit bedraagt gemiddeld 180 euro per maand.

Opname

Indien u nog vragen heeft omtrent onze werking of u wil een aanvraag doen tot opname, neem dan zeker contact op met de Opnamedienst. We beantwoorden graag uw vragen en begeleiden u tot aan de opname.

 

TERUG

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11
F 059 23 87 18
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Wil je graag een kijkje nemen in één van onze leefgroepen?

Het multidisciplinair team van leefgroep D maakte een prachtig filmpje om jullie wat inzage te geven.

Lees meer

Jaarverslag 2020

Op basis van de nieuwe conventie met het RIZIV die in 2019 werd uitgerold, bouwen we in 2020 verder om het Zeepreventorium te leiden naar een innovatieve arbeidsorganisatie.

Lees meer

BZIO en Zeepreventorium op termijn onder 1 directie

Twee unieke revalidatiecentra gelegen op de Belgische kustlijn – het Zeepreventorium in De Haan & BZIO in Oostende - krijgen binnenkort een gemeenschappelijke algemene direc

Lees meer

Virtuele rondleiding

Omwille van de voorzorgsmaatregelen door de coronacrisis moeten we onze zorgverlening aanpassen. Voorlopig organiseren we geen kennismakingen meer ter plaatse. Om je opname toch goed voor te bereiden hebben we een virtuele rondleiding gemaakt.  Zo kan je reeds een kijkje nemen in onze gebouwen. Ook de weekend- en bezoekregeling is voorlopig gewijzigd. 
Heb je vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.