Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Vacature Directeur Patiëntenzorg M/V

Het Zeepreventorium richt zich als medisch pediatrisch revalidatiecentrum op kinderen en jongeren met chronische aandoeningen. Wij werken vanuit een multidisciplinair geïntegreerde holistische revalidatiegedachte met als betrachting “zorg op maat” te bieden waarbij het kind steeds centraal staat. Hierbij hebben we bijzondere aandacht voor de medische, functionele, psychosociale en opvoedkundige aspecten. In functie hiervan richten wij ons zowel op preventie, tijdelijke ambulante en/of residentiële behandeling en nazorg van chronisch zieke kinderen en volwassen mucoviscidosepatiënten. Binnen de gezondheidszorg wensen wij ons heel uitdrukkelijk te profileren als gespecialiseerd revalidatiecentrum binnen een zorgketen voor kinderen met chronische aandoeningen. Continuïteit en kwaliteit van zorg staat hierbij steeds op het voorplan.

Om deze visie te blijven realiseren, willen we ons directieteam versterken met een:

Directeur Patiëntenzorg M/V

Wat we verwachten:

 • Ongeveer 180 medewerkers zorgen voor de dagelijkse werking van het zorgdepartement. Naast de artsen, zijn dit verpleegkundigen, zorgkundigen, opvoeders, pedagogen, psychologen, kinesisten, diëtisten, maatschappelijk werkers, logopedisten en laboranten.
 • Je vertegenwoordigt het zorgdepartement voor alle verpleegkundige, psychopedagogische en paramedische aangelegenheden binnen het centrum en bent verantwoordelijk voor het algemeen beleid van de verpleegkundige, psychopedagogische en paramedische zorgen binnen het zorgdepartement van het centrum.
 • Je staat in voor de verdere uitbouw van een innovatief en professioneel zorgbeleid in al zijn aspecten en in goede multidisciplinaire samenwerking.
 • De hoofddoelstelling van jouw functie is in nauw overleg met de artsen, de directieleden en de medewerkers van het zorgdepartement de verpleegkundige, psychopedagogische en paramedische zorgen binnen het centrum zo te organiseren dat een patiëntveilige en kwaliteitsvolle omgeving wordt gecreëerd, met sterke, gemotiveerde en deskundige teams, die rationeel met de aangeboden middelen omspringen en streven naar tevreden patiënten en medewerkers.
 • Je volgt zorgtendensen van de kwaliteit van zorg op en begeleidt projecten rond zorgvernieuwing en –ontwikkeling op de werkvloer.
 • Je staat in voor de personeelsbegroting en houdt toezicht op een adequate personeelsbezetting.
 • Je stuurt de leidinggevenden in het zorgdepartement aan met het oog op het scheppen van een gunstig arbeidsklimaat dat aanzet tot effectieve multidisciplinaire samenwerking.
 • Je staat in voor de begeleiding, opvolging, evaluatie en ontwikkeling van deze leidinggevenden.
 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie betreffende het zorgdepartement, de informatiedoorstroming en het overleg zowel intern als extern.

 

Wie we zoeken:

 • Je bent een sterke People manager en kan dit aantonen via relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit en/of werkervaring in het werken met multidisciplinaire teams.
 • Je kan anderen overtuigen van de visie en motiveren om te groeien, verbeteren.
 • Je werkt planmatig, beredeneerd en georganiseerd.
 • Je bezit sterke communicatieve vaardigheden.
 • “Kwaliteit van zorg” is jou op het lijf geschreven. Idealiter heb je kennis en ervaring opgedaan omtrent het implementeren van zorgprocessen.
 • Je hebt een masterdiploma (of gelijkwaardig door ervaring) binnen het bredere domein van de gezondheidszorg aangevuld met leidinggevende ervaring en/of ervaring in projectleiding in een zorgcontext.
 • Kennis van het Frans is een troef.

 

Wat we bieden: 

 • Een uitdagende functie die u zelf mee vorm kan geven.
 • Werk in een unieke omgeving, met een bijzondere doelgroep.
 • Een voltijdse functie met een contract van onbepaalde duur.
 • Verloning volgens de ziekenhuisbarema’s.

 

Kom jij ons team versterken?

Stuur uw motivatiebrief en CV tot en met 21/11/18 naar:

4th Dimension

T.a.v. Anke Van Canneyt

Bruggestraat 118

8730 Oedelem

Of via e-mail: anke.vancanneyt@4thdimension.be

 

Meer info - contacteer Mevr. Van Canneyt: 0474 27 28 34.

 

Uw kandidatuurstelling wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Contactgegevens

Zeepreventorium
Koninklijke baan 5
8420 De Haan
T 059 23 39 11 
F 059 23 40 57
info@zeepreventorium.be
www.zeepreventorium.be

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

De Parels op Survival

Nog meer meerdaagse uitstappen tijdens deze mooie paasvakantie. Geniet mee met de meisjes van leefgroep Parels. Zij trokken naar Leisele en gingen op survivaltocht.

Lees meer

Seaboys op meerdaagse

De jongens van leefgroep Seaboys trokken samen met hun opvoeders op weekend naar Domein Hoogveld in Zedelgem. Via een heuse zoektocht vonden ze de weg naar hun verblijf.

Lees meer

Club Brugge beloont onze spelers

Sportief Scoort! met succes afgerond op Club Brugge.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.