Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Fotoalbum »

Homepage
Multidisciplinaire aanpak
Homepage2
Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum
Homepage3
Unieke omkadering aan zee

Welkom bij de Calimero’s

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.
Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak reeds een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.

Nieuwsberichten

Thumb_zora

Een nieuwe werknemer - Zorgrobot Zora

De humanoïde zorgrobot Zora ging een aantal weken geleden aan de slag in het Zeepreventorium. Zora wordt ingezet als externe motivator om kinderen aan te zetten hun therapie te volgen.

Lees meer
Thumb_321sza

Afvalbeleid - beter voorkomen

Ook voor het Zeepreventorium is het beheer van afval een uitdaging. Een pediatrisch revalidatiecentrum is een bedrijf op zich, maar wel één met speciale verantwoordelijkheden en missie. Na grondige analyse werd het bestaande afvalbeleid gereorganiseerd en werden 18 afvalstromen operationeel.

Lees meer
Thumb_beeldcover

Dag van De Mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg wil het Zeepreventorium van de gelegenheid gebruik maken om deze mensen even in het zonnetje te zetten. De kracht van de mantelzorg mag dan misschien net zitten in zijn onzichtbaarheid, toch is het goed om af en toe stil te staan bij wat ze voor kinderen met een chronische aandoening betekenen.

Lees meer