Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Fotoalbum »

Homepage
Multidisciplinaire aanpak
Homepage2
Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum
Homepage3
Unieke omkadering aan zee

Welkom bij de Calimero’s

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.
Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak reeds een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.

Nieuwsberichten

Thumb_beeld

Dag van De Mantelzorgers

Vandaag 23 juni is het de Dag van de Mantelzorg. Het Zeepreventorium wil van de gelegenheid gebruik maken om deze mensen even in het zonnetje te zetten. De kracht van de mantelzorg mag dan misschien net zitten in zijn onzichtbaarheid, toch is het goed om af en toe stil te staan bij wat ze voor kinderen met een chronische aandoening betekenen.

Lees meer
Thumb_11164625_769338403182771_9141079431124733356_n

Solo-fietstocht van 1.400 km ten voordele van mucopatiënten

Meer dan 1.400 kilometer van Milaan tot in De Haan. Dat is het traject dat Bruggeling Jean-Paul Maeyaert heeft afgefietst, ten voordele van de mucopatiënten. Een harde tocht met vaak barslecht weer maar met een feestelijke aankomst in het Zeepreventorium.

Lees meer
Thumb_zevende_dag

De Zevende Dag brengt reportage rond bestrijding obesitas

Het aantal mensen met obesitas in Europa blijft stijgen. De Wereldgezondheidsorganisatie luidde nogmaals de alarmbel.  Het actualiteitsprogramma De Zevende Dag bracht een debat. Aan het Zeepreventorium werd gevraagd om hieraan mee te werken.

Lees meer