Medisch Pediatrisch Revalidatiecentrum

Chronische lichamelijke invaliderende klachten - CLIK

Chronische lichamelijke invaliderende klachten (CLIK) zijn klachten die dermate uitgesproken zijn dat een normaal schooltraject en sociaal leven onmogelijk gemaakt worden. Soms ligt een chronische ziekte zoals: kinderreuma, chronische darmontsteking (IBD), leverlijden… aan de basis. Soms is er onvoldoende of geen eenduidige verklaring voor deze invaliderende klachten. Wat wel duidelijk is, is dat medicatie en rust, de pijn en vermoeidheid niet voldoende lijken te verhelpen.

We onderscheiden twee deelgroepen CLIK, maar met een belangrijke overlapping: soms primeren de pijnklachten (spierpijn, gewrichtspijn, buikpijn of hoofdpijn), ofwel staat een uitgesproken vermoeidheid op de voorgrond.

lees meer

Nieuwsberichten

Bezoek onze Facebook pagina

Club Brugge beloont onze spelers

Sportief Scoort! met succes afgerond op Club Brugge.

Lees meer

Steun kousen

Gisteren was het Wereld Downsyndroom Dag. De meisjes van de leefgroep Najaden toonden hun steun. Gisteren droegen ze 2 verschillende sokken! #steunkousen

Lees meer

Week van de Diëtist

50% Extra! - dit is de slogan van de Week van de Diëtist. Aanpassingen aan je levensstijl kunnen leiden tot wel 50% extra gezondheidswinst en levenskwaliteit.

Lees meer

Welkom bij de Calimero's

Welkom in de leefgroep van de allerkleinsten, de Calimero’s.

Hier verblijven baby’s en peuters met complexe aandoeningen, aangeboren of ten gevolge van moeilijkheden na de geboorte. Deze kinderen hebben vaak een lange ziekenhuisopname achter de rug. Het Zeepreventorium vormt de brug tussen ziekenhuis en thuisomgeving. Een gespecialiseerd team zorgt voor de opvolging en behandeling van deze patiëntjes.